אם הגעת לכאן זה אומר שאתה רוצה לדעת איך
נקבעים הסדרי שהות, נכון ?
אם אתה רוצה לדעת מה עליך לעשות כדי לקבל את
המקסימום שמגיע לך בגירושים
אז הגעת למקום הנכון עבורך!
איך נקבעים הסדרי שהות
הליך גירושין אינו דבר נעים ובמקרים רבים הוא אף מגיע לטונים צורמים, ולא בטוח ששני הצדדים רצו בכך מלכתחילה.
גירושין מערבים בתוכם לא מעט רגשות ואמוציות וזאת בגלל הסיבות לגירושין היכולות להיות: פגיעה של אחד מבני הזוג בבן הזוג השני מה שיוצר אצל בן הזוג השני ייצר נקמה, ויכולים לגרום ללא מעט סיבוכים בגלל נכסים משותפים וכדומה.
אך לעיתים בני זוג שמגיעים להליך גירושין שוכחים שיש עוד משהו חשוב והוא הילדים, או יותר נכון לומר הם זוכרים כמובן את ילדיהם אך שוכחים שהם הנפגעים העיקריים מכך.
הסדרי שהות זמניים
הסדרי שהיה הם הסדרים המתייחסים לחלוקת זמני השהות של ההורים עם הילדים.
בהליך גירושין יש צד אחד ש"מקבל את הילדים אליו" (משמורת), וצד שני שמקבל את הזכות לראות אותם. ברוב המקרים הילדים אצל האם ורק במקרים בהם יש חשש לאלימות או שהאימא לא יכולה לגדל אותם בעצמה הילדים יעברו למשמורת אביהם.
הסדרי השהות המקובלים בין האב לבין הילדים הינם פעמיים בשבוע כולל לינה וכל סופ"ש שני.
עורך דין גירושין הוא זה שייצג את הצד הלא משמורן בבקשה להסדרי שהות או את הצד המשמורן בתביעה לאכיפת הסדרי שהיה.
מהם הסדרי שהות מקובלים?
עורך דין גירושין מייצג את הצד שזוכה להסדר שהיה, ויש הסדרים שמקובלים בדרך כלל.
הסדרים אלו מדברים על פעמיים בשבוע שהילד נמצא אצל זה שלא קיבל משמורת, ולאחר כמה שעות כפי שהוסכם הוא מחזיר אותם לצד השני או שהוא נשאר אצלו עד הבוקר.
אם הילד כבר הולך לבית ספר סביר להניח שההסכם יכלול הסעתו לבית הספר.
שבתות בדרך כלל אחת אצל האב ואחת אצל האם, וחגים גם הם בדרך כלל אצל האב והאם באופן שווה ולסירוגין או שבני הזוג מחליטים אחרת.
ככל ובני הזוג יחשבו יותר על טובתם של הילדים כך ייטב לכולם וכך הילדים יחיו עם בטחון מצד הוריהם. בסופו של דבר כולם ירוויחו אם האווירה בין ההורים תהיה טובה יותר.
תביעת אבהות – הסדרי שהות
זוגות נשואים רבים מחליטים בשלב כלשהו של חייהם להיפרד, גם כאשר יש להם ילדים משותפים.
סוגיית הילדים בגירושין היא סבוכה, מפני שעל אף שלרוב לא טוב לילדים לחיות בבית שבו אין אהבה וכבוד הדדי בין ההורים, הרי שפירוק הזוגיות גם הוא פוגע עד מאד בילדים, לא רק במישור הרגשי אלא גם במישור הטכני, בו הילדים צריכים פתאום להתחלק בין שני בתים ושני הורים,
שהיו פעם יחידה אחת. סוגיית המשמורת על הילדים היא סבוכה, במיוחד בשנים האחרונות.
בעוד שבעבר ברור היה כי האם היא זו שמגדלת את הילדים, הרי שכיום אבות רבים מעורבים באופן מלא ואינטנסיבי בגידול הילדים.
לכן הדיון על משמורת ילדים צריך להתנהל לגופו של עניין ובהתאם לנסיבות המקרה הספציפי.
הפרת הסדרי שהות
חזקת הגיל הרך קובעת, גם כיום, כי ילדים עד גיל 6 נמצאים אוטומטית במשמורת האם.
אך דבר זה נתון לשינוי, אם האם אינה מסוגלת לגדל את ילדיה, ולהבדיל, אם ההורים מסכימים ביניהם על משמורת משותפת.
כאשר האם מקבלת משמורת על הילדים, מקבל האב הסדרי שהיה מדי שבוע באופן קבוע. במשמורת משותפת גרים הילדים אצל האם במשך מחצית השבוע ואצל האב במחצית השנייה או לפי הסדרי שהות אחרים, והכל בהתאם לסיכום בין שני בני הזוג.
העיקרון במשמורת משותפת אינו חלוקת זמן שווה אלא מדובר בעניין מהותי בו יש לילדים שני בתים נפרדים ולהורים יש אחריות משמורנית משותפת.
איך מחליטים על משמורת ילדים והסדרי שהות
ההחלטה על סוג משמורת ילדים והסדרי שהיה נתונה תחילה בידיהם של ההורים.
אולם במקרים רבים, שבהם אין הסכמה בין ההורים, יפסוק בית המשפט בנושא.
השיקול העיקרי שעומד בפני בית המשפט בדיוני משמורת ילדים הוא טובתם של הילדים עצמם – האם יהיה להם טוב יותר כאשר שני ההורים יהיו נוכחים בחייהם באופן שווה? ואולי דווקא בביתו של הורה אחד ייטב להם? השיקולים הללו מהווים בסיס להחלטות בנושאי המשמורת.
יתרונות וחסרונות משמורת ילדים והסדרי שהות
לכל שיטת משמורת ישנם יתרונות וחסרונות, אולם כאשר הדיון נעשה כראוי, יכולים כל הצדדים להשיג את הטוב ביותר עבורם ועבור ילדיהם, כדי שחייהם של בני הזוג הפרודים ושל ילדיהם יוכלו להמשיך באופן הבריא ביותר, ובמינימום נזק רגשי.
ת: הפרמטרים העיקריים להסדר של משמורת משותפת הם מסוגלות הורית מתאימה, אורח חיים המאפשר שהות עם הילדים מחצית מהזמן ויכולת כלכלית.
מידע חשוב נוסף נמצא עבורך באתר.
ת: בשל חזקת הגיל הרך, משמורת משותפת נפוצה יותר מגיל 6 והלאה, אך בהסכמת בני הזוג, ניתן להחיל הסדר זה גם בגילאים צעירים יותר. בעת קבלת החלטה זו, יש לקחת בחשבון גם את ההשפעה של הסדר המשמורת על החבות במזונות ילדים.
ת: במקרה שבו בני הזוג הם בעלי אותה רמת הכנסה, יכול בית המשפט לענייני משפחה לבטל את חובת המזונות. אז, כל אחד מהצדדים ישלם את הוצאות הילדים כאשר הם בחזקתו ותהיה התחשבנות רק על הוצאות חריגות של הילדים
התשובה המפורטת נמצאת באתר.
ת: כאשר אחד מן ההורים דורש משמורת משותפת והאחר מתנגד, ניתן למנוע זאת למשל, על ידי הצגת הוכחות להעדר מסוגלות הורית של ההורה המבקש משמורת שווה.
כתבתי בהרחבה על כך במאמר, כנס עכשיו!