אם הגעת לכאן זה אומר שאתה רוצה לדעת
מה זה משמורת משותפת תנאים, נכון ?
לכל פעולה או אמירה שלך מעכשיו יש השפעה על התוצאה שתשיג.
אם אתה רוצה לדעת מה עליך לעשות כדי לקבל את
המקסימום שמגיע לך בגירושים
אז הגעת למקום הנכון עבורך!
הגירושים הם תהליך מורכב וכואב שיכול להוביל לוויכוחים ומריבות, על אחת כמה וכמה כאשר מעורבים בו ילדים.
אחת הסוגיות העיקריות שיש להכריע בה בגירושים היא משמורת ילדים בגירושים.
יש לציין כי על־פי חוק ההורים הם האפוטרופוסים על ילדיהם עד גיל שמונה עשרה, על כן במקרה של גירושים יש להחליט אצל איזה הורה הם יישארו.
ברוב מקרי הגירושים משמורת הילדים תהיה בחזקת האם באופן אוטומטי, בייחוד אם לא מלאו להם שש.
כאשר בני הזוג אינם מצליחים להחליט ביניהם מי יהיה המשמורן, הם יכולים להגיש, כל אחד בנפרד, תביעה על משמורת ילדים בגירושים בבית משפט לענייני משפחה או בבית דין רבני.
משמורת משותפת תנאים העיקרון המכריע לקביעת המשמורת הוא טובת הילד.
הרצון הוא להשאיר את הילד אצל ההורה המתאים ביותר לפי מדדים – כמו מידת הקשר בין ההורה לילד, זמינות ההורה ומידת הקרבה וההקשבה של ההורה לילד.
החלטת בית המשפט כוללת גם את רצון הילד, אם הוא מעל גיל עשר.
לפני גיל זה ההנחה היא שהילד עדיין לא יכול לגבש עמדה נחרצת. נוסף על כך, בית המשפט מוודא שאף אחד מההורים לא מפעיל על הילד מניפולציות.
פעמים רבות בית המשפט ממנה עובד סוציאלי כדי שיספק חוות דעת על הילד או שהשופט נפגש עם הילד לבד.
יש הבדל בין רצון הילד לבין העיקרון "טובת הילד", שהוא בריאותו הנפשית והגופנית, הדמויות החשובות בחיי הילד, גילו וצרכיו ההתפתחותיים של הילד ועוד. בית המשפט בודק בצורה יסודית את טובת הילד בזמן הנתון ובהמשך.
אם בית המשפט לא מצליח לקבוע לגבי משמורת ילדים בגירושים, הוא יכול להחליט זאת על סמך בדיקת מסוגלות הורית.
כדי לעשות זאת על ההורים והילדים לעבור בדיקות ואבחונים שאפשר להסיק מהם על מידת האינטראקציה בין ההורים לבין הילדים. את הבדיקות והאבחונים הללו מבצעים אנשי מקצוע כמו עובדים סוציאליים והם מגישים לבית המשפט תסקיר.
לאחר הגשת התסקיר ניתן לחקור את אנשי המקצוע כגון עובדים סוציאליים שערכו את התסקיר בבית המשפט ולקבל החלטה לגבי משמורת ילדים בגירושים.
יש לציין כי הקביעה בנושא משמורת ניתנת לשינוי בהמשך בעיקר עקב שינויים בנסיבות או ברצון הילדים.
איך נקבעים התנאים למשמורת משותפת ?
הליך גירושין אינו דבר נעים ובמקרים רבים הוא אף מגיע לטונים צורמים, ולא בטוח ששני הצדדים רצו בכך מלכתחילה.
הליכי גירושין מערבים בתוכם לא מעט רגשות ואמוציות וזאת בגלל הסיבות לגירושין היכולות להיות: פגיעה של אחד מבני הזוג בבן הזוג השני מה שיוצר אצל בן הזוג השני ייצר נקמה, ויכולים לגרום ללא מעט סיבוכים בגלל נכסים משותפים וכדומה.
אך לעיתים בני זוג שמגיעים להליך גירושין שוכחים שיש עוד משהו חשוב והוא הילדים, או יותר נכון לומר הם זוכרים כמובן את ילדיהם אך שוכחים שהם הנפגעים העיקריים מכך.
בית המשפט דואג שלילדים יהיה קשר גם עם ההורה שאינו משמורן ושהורה המשמורן לא יסית את הילדים נגד ההורה שאינו משמורן. כמו כן בית המשפט מתחשב בצורך של ההורה שאינו משמורן להיות קרוב לילדיו ומעורב בחייהם. בית המשפט קובע את הזמנים בהם יתקיימו הסדרי שהות ובן הזוג יבקר את ילדיו.
תכיפות המפגשים היא בהתאם לגילאי הילד. לרוב הסדרי השהות כוללים מפגשים של פעמיים בשבוע בשעות קבועות ובכל סוף שבוע שני. החגים מתחלקים לסירוגין ובחופשות המפגשים תכופים יותר מאשר בימי לימודים.
הסדרי שהות זמניים
הסדרי שהייה הם הסדרים המתייחסים לחלוקת זמני השהות של ההורים עם הילדים.
בהליך גירושין יש צד אחד ש"מקבל את הילדים אליו" (משמורת), וצד שני שמקבל את הזכות לראות אותם. ברוב המקרים הילדים אצל האם ורק במקרים בהם יש חשש לאלימות או שהאימא לא יכולה לגדל אותם בעצמה הילדים יעברו למשמורת אביהם.
הסדרי השהות המקובלים בין האב לבין הילדים הינם פעמיים בשבוע כולל לינה וכל סופ"ש שני.
עורך דין גירושין הוא זה שייצג את הצד הלא משמורן בבקשה להסדרי שהות או את הצד המשמורן בתביעה לאכיפת הסדרי שהיה. להמשך המאמר בנושא הסדרי שהות, לחצו כאן >>>
משמורת משותפת ללא מזונות
לאחרונה חל שינוי בתפיסת בית המשפט את נושא המשמורת ואת נושא המשמורת המשותפת, והחלה ההבנה כי הדבר הטוב ביותר בעבור הילד הוא להיות עם שני הוריו, עד כמה שניתן. להמשך מאמר בנושא משמורת משותפת ללא מזונות, לחצו כאן >>>
משמורת משותפת ללא הסכמת האם
ברור שיש לך מה להפסיד במאבק גירושין ולא רק כסף! אתה עלול לאבד את שליטה בעסק שלך, בחופש שלך ובקשר עם הילדים אם לא תנהל את העניינים בחוכמה.
עם ניסיון של 2 עשורים השגת הסכמי גירושין הוגנים אני אענה לך מראש על חלק גדול מהשאלות והחששות שלך ואראה לך איך להימנע מבעיות משפטיות וכלכליות.
משמורת משותפת הינה משמורת שבה שני ההורים נוכחים באופן שווה, או כמעט שווה, בחיי ילדם המשותף.
בשנים האחרונות, לאט לאט בקרב בתי המשפט, עובדים סוציאליים, פקידי סעד, וכל אלה העוסקים בכל הנוגע לדיני משפחה ומשמורת ילדים, עלתה מגמה חדשה לפיה לצורך התפתחות הילד, עדיף וכדאי ששני ההורים יהיו נוכחים בחייו. להמשך מאמר בנושא משמורת משותפת לחצו כאן >>>
משמורת משותפת, מאיזה גיל ?
משמורת משותפת, היא משמורת שבה בדרך כלל, זמני השהייה של הילד אצל הוריו הם בבחינה מחצית – מחצית. ידוע לכל, כי הילד זקוק לשני הוריו שיהיו נוכחים בחייו, בייחוד כאשר שני ההורים נכחו בחייו עד ליום הגירושין, במקרים מסויימים לא ישולמו מזונות ילדים.
לגבי השאלה מאיזה גיל משמורת משותפת תקבע והאם יש גיל מינימום אשר מתחתיו לא יקבל האב משמורת משותפת על ילדו, והתשובה לכך היא שהאב הינו האפוטרופוס הטבעי על ילדו, והעובדה כי הינו הורה לא משתנה יום לאחר הגירושין. להמשך המאמר בנושא משמורת משותפת, ולדעת מאיזה גיל, לחצו כאן >>>
הסדרי משמורת לסבים וסבתות
בית המשפט קיבל ערעור על ידי הורים של אב שרצח את אשתו, וזיכה אותם במשמורת על הילדים הקטינים.
בית המשפט קבע, כי טובתם ורצונם של הקטינים, כפי שהוצגו על ידם, הם המכריעים.
בהסדרי ראיה ומשמורת של סבים וסבתות אין לבחון את טובת הילד באספקלריה של שיקולי שכר ועונש.
השיקול היחיד שיש לקחת בחשבון הוא טובת הקטינים, בין בהתייחס לעבר ובין בשים לב לעתיד.
הקטינים הפכו יתומים מאמם כיוון ואביהם רצח אותה והוא כלוא במאסר עולם.
השאלה הינה איפה יגורו הילדים ומי יזכה לקבל את המשמורת: האִם אצל הסבים מצד האֵם המנוחה, האִם אצל הורי האב הכלוא או שמא בפנימייה. להמשך מאמר בנושא הסדרי משמורת לסבים וסבתות, לחצו כאן >>>
ת: הפרמטרים העיקריים להסדר של משמורת משותפת הם מסוגלות הורית מתאימה, אורח חיים המאפשר שהות עם הילדים מחצית מהזמן ויכולת כלכלית.
מידע חשוב נוסף נמצא עבורך באתר.
ת: בשל חזקת הגיל הרך, משמורת משותפת נפוצה יותר מגיל 6 והלאה, אך בהסכמת בני הזוג, ניתן להחיל הסדר זה גם בגילאים צעירים יותר. בעת קבלת החלטה זו, יש לקחת בחשבון גם את ההשפעה של הסדר המשמורת על החבות במזונות ילדים.
ת: במקרה שבו בני הזוג הם בעלי אותה רמת הכנסה, יכול בית המשפט לענייני משפחה לבטל את חובת המזונות. אז, כל אחד מהצדדים ישלם את הוצאות הילדים כאשר הם בחזקתו ותהיה התחשבנות רק על הוצאות חריגות של הילדים
התשובה המפורטת נמצאת באתר.
ת: כאשר אחד מן ההורים דורש משמורת משותפת והאחר מתנגד, ניתן למנוע זאת למשל, על ידי הצגת הוכחות להעדר מסוגלות הורית של ההורה המבקש משמורת שווה.
כתבתי בהרחבה על כך במאמר, כנס עכשיו!