אם הגעת לעמוד הזה אני מבינה שאתה מחפש עורך דין לענייני משפחה
שיעזור לך לקבל משמורת ילדים משותפת, נכון?
אם אתה רוצה לדעת מה עליך לעשות כדי לקבל את
המקסימום שמגיע לך בגירושים
אז הגעת למקום הנכון עבורך!
משמורת ילדים משותפת חלוקת ימים
העיקרון העומד בראש הרעיון של משמורת ילדים משותפת הוא העובדה כי כל הורה זכאי להישאר ההורה של ילדו גם לאחר יום הגירושין, על כל המשמעויות הנובעות מיחסי הורה-ילד.
חשוב כי גם “ההורה המשמורן” ידע כי שני ההורים הינם האפוטרופוסים הטבעיים על ילדם, עניין אשר הגירושין אינם משנים כלל, ולכן שני ההורים זכאים לגדל את ילדיהם במשותף, תוך חלוקת ימים במשמורת המשותפת.
לאחר שבית המשפט קבע כי שני ההורים יגדלו את הילדים באופן שווה, דהיינו כי שניהם יהיו ההורים המשמורנים על הילד והמשמורת ילדים תהא משותפת, חשוב לשים דגש על חלוקת הימים במשמורת ילדים משותפת. בני הזוג צריכים להתחשב האחד בשני לטובת ילדיהם.
חישוב מזונות במשמורת ילדים משותפת
לאחרונה, חלו תמורות באופן בו בית המשפט מחשב את דמי המזונות משמורת ילדים משותפת, וכעת דמי המזונות נקבעים בהתאם ליכולתם הכלכלית והכנסות שני הצדדים.
במצב בו חל שינוי במצב המשמורת על הילדים, לדוגמא, מצב בו ממשמורת יחידנית של האם למשמורת משותפת לשני ההורים נהוג להפחית סך מסוים מדמי המזונות, מאחר והגדלת זמני השהייה של הילד אצל האב, משמע הגדלת הוצאות האב עבור הילד.
משמורת משותפת ללא מזונות
במצב דברים בו משכורתה של האם שווה לזו של האב ואף עולה עליה, מצב בו יפסקו לבני הזוג משמורת משותפת, אז בהחלט יכול להינתן פסק דין בו לא ייפסקו דמי מזונות. גם תשלומי “המחציות”, אותם תשלומי חוגים, תשלומי הוצאות רפואיות חריגות, שיעורי עזר, יתחלקו ביחס להכנסות ההורים באופן שווה.
מאחר ובתי המשפט מכירים בחשיבות נוכחות שני ההורים בחיי הילד, בהחלט ייתכנו מקרים בהם תתקבל משמורת משותפת ללא הסכמת האם, כאשר גם חלוקת הימים במשמורת המשותפת תתקבל ללא הסכמתה.
לא זו אף זו, משמורת משותפת תתקבל, אלא אם כן האם תסביר ותוכיח מדוע לא ליתן לאב זמני שהות שווים עם ילדיו.
לדוגמא, אם בזמני השהות של האב, האם נוסעת לסוף שבוע לחגוג את יום הולדתה ומעוניינת לקחת את בנה איתה, הדבר ההגון ביותר לעשות הוא החלפת ימים ביניהם, באופן שייטב גם להורה וגם לילד.
לפני הליך גירושים ?
אם אתם עומדים להתגרש חשוב שתשמרו על הפן הרגשי של הילדים שלכם בתהליך, על מנת שהם יצאו במינימום נזקים רגשיים.
לשם כך ניתן ליטול עזרה מקצועית, כמו מטפל משפחתי שיסייע לכם לצלוח את המשבר.
אני רוצה לדבר אתכם על החשיבות של היעזרות במטפל משפחתי על מנת לצלוח את הדרך של תהליך הגירושין תוך מינימום פגיעה, בעיקר בילדים. תהליך הגירושין יכול להיות קשה ומכאיב, במיוחד לילדים אשר חווים את התפרקות התא המשפחתי שלהם.
הילדים מרגישים שכל הקרקע היציבה שלהם מתפוררת וזה פוגע בביטחון האישי שלהם. התהליך מלווה לעיתים בפחדים, בחששות ובתגובות רגשיות לא קלות. אני אומרת שאפשר גם אחרת, אפשר למזער את הנזקים הרגשיים ולעבור את תהליך פירוק התא המשפחתי בדרך משותפת, מכבדת ומכובדת אשר תמזער את הנזקים בעתיד.
ההמלצה שלי היא להתייעץ עם מטפל משפחתי כיצד לא לחשוף את הילדים להתנהלות ההורית בהליך הגירושין, איך להימנע מחיכוכים עם בן הזוג מול הילדים ואיך להביא את בן הזוג לפגישה משותפת לשיתוף פעולה של ההורים בהתנהלות שלהם מול הילדים.
שיתוף מטפל משפחתי בתהליך הגירושין שלכם, יכול להפוך אותו לקל יותר לניהול ולצמצם את אי הנעימות הכרוכה בו.