מה הכווונה לחטיפת ילדים?
בישראל במסגרת הליך גירושין עם ילדים, קורה מצב בו אחד ההורים נוטל את הילדים המשותפים ללא הסכמת ההורה השני ולרוב גם ללא ידיעתו, למדינה אחרת שאינה מוגדרת או מוכרת כמקום מגורי הקבע של הילדים.
לדוגמא: מקרה בו טיפלתי בו לפני כשנה, פנה אלי אב לשני ילדים בגילאי 5 ו- 12 וסיפר לי שהוא ואשתו הכירו לפני 15 שנה כשהוא עבד באל על במשרדי החברה בצרפת. הם חיו יחד בצרפת ולאחר מספר שנים עברו לישראל (אשתו יהודיה שעשתה עליה), התחתנו ונולדו להם הילדים. אשתו טסה שבוע קודם לפגישתנו לצרפת, יחד עם הילדים לבקר את אמא שלה, והחליטה לא לחזור לארץ. היא הגישה בצרפת תביעת גירושין ותביעת משמורת תוך שהיא מסרבת להשיב את הילדים לארץ.
כמובן שמקרה זה מסביר בצורה מצוינת מקרה של חטיפת ילדים מישראל. למעשה מדובר בביצוע פעולות באופן חד צדדי שמפרות זכויות אפוטרופסות של אחד ההורים ולא מאפשרות להתגרש נכון ויוצרות מלחמה על חשבון בריאותם הנפשית של הילדים.
חשוב לזכור, כי ברגע שהילד יוצא מישראל (או שלא חוזר) ללא הסכמת אחד ההורים מעשה זה חוסה תחת ההגדרה של חטיפת ילדים בישראל – כאשר מקום מגורי הקבע של הילדים הינו בישראל (מתייחס למקום מגורים, מעגל חברתי, מקום לימודים וכדומה).
חושש שבן/בת הזוג מתכוון לברוח עם ילדייך?
אם יש לך חשש שבן/בת הזוג שלך ייקחו את הילדים לחו"ל וימנעו מלהחזיר אותם הביתה עליך לפנות אלי בדחיפות בכדי שאוכל לבצע מספר צעדי מנע.
אני רוצה לשתף אותך במקרה של לקוח שלי בשם איתמר שהכיר את הלן בטיול בארה"ב, הם התאהבו והיא עשתה עליה והתחתנה עם איתמר. כחלוף 9 שנים, מערכת היחסים ביניהם עלתה על שרטון והם החליטו להתגרש. לפני כשנה הלן טסה עם הילדה (בת ה- 8) לבקר את הוריה בארה"ב בהסכמתו של איתמר, ולאחר שבוע הלן הודיעה לאיתמר שהיא החליטה להישאר בארה"ב עם הילדה ולא לחזור לארץ. איתמר חיפש בגוגל עורך דין משפחה עם המלצות בנושא גירושין עם ילדים וכך הגיע אליי. רצנו מייד לפתוח הליך משפטי בביהמ"ש לענייני משפחה ופעלנו להשבת הקטינה לארץ.
מקרה נוסף שמתאר חטיפת ילדים בישראל היה לי עם דליה שעבדה כמנתחת מערכות מידע בחברת סטרט אפ. בשלב מסוים רכש משקיע את החברה והחליט להעביר את הפעילות למנצ'סטר באנגליה, אז דליה, בעלה יניב ושני הילדים עשו רילוקיישן למשך שנתיים למנצ'סטר וחיו שם בתנאים כלכליים מצוינים.
לאחר כשנה התחילו "רעשים" במערכת הזוגית ודליה הודיעה ליניב כי החליטה להתגרש ו"לפרק" את החבילה. כל צד פנה ליעוץ אצל עורך דין משפחה והם החלו מלחמה ביניהם שהגיע למצב שדליה הגישה תלונה במשטרה (באנגליה) ויניב אפילו קיבל צו הרחקה מהבית.
והם החלו מלחמה ביניהם שהגיעה למצב בו דליה הגישה תלונה במשטרה (באנגליה) ויניב קיבל צו הרחקה מהבית. הקשר קיבל מאפייני אלימות והשיא היה עת האישה הגישה בקשה וקיבלה צו הרחקה כנגד הבעל שנעצר והורחק מן הבית.
יניב חזר לארץ והגיע אלי לייעוץ בנושא איך להתגרש נכון כדי שיוכל לראות את ילדיו, הגשתי בקשה עבור משמורת ילדים בבית משפט למשפחה בישראל מכיוון שמגורי הקבע של הילדים הוא בישראל. השופט פסק שמדובר בחטיפת ילדים מכיוון שהצלחתי להוכיח את העובדה, כי יניב ודליה עברו למנצ'סטר רק לתקופת עבודתה בחברה לשנתיים, ולאחר מכן התכוונו לחזור לארץ. כתוצאה מכך דליה ויתרה על תפקידה וחזרה להתגורר בישראל ויניב קיבל משמורת משותפת על הילדים.
(השמות, כמובן, בדויים).