חטיפת ילדים במסגרת הליך גירושין פוגעת בזכויות ההוריות,
כאשר מתבצע שינוי מגורים של הילדים למדינה אחרת
ללא הסכמת שני הצדדים או ללא החלטת בית משפט.
בהליך גירושין עם ילדים, מעורבים לרוב הרבה אמוציות ועצות אחיתופל שאנשים מקבלים מחברים שלהם "שיודעים" כביכול מה צריך לעשות. או אז הורים מוצאים עצמם מבצעים פעולות שגויות ואומרים אמירות לא מקדמות למרות שהם יודעים שזה לא מקדם אותם למטרה. לרוב, המטרה הינה לסיים את הליך הגירושים בצורה שקטה, מהירה וכמובן בעלויות מופחתות.
במקרים ייחודיים, כאשר אחד מבני הזוג הינו תושב חוץ ו/או משפחתו מתגוררת מחוץ לישראל וכן במקרים נוספים אז לעיתים קורה שכתוצאה מלחצים או פחדים "נוסעים לבקר את המשפחה עם הילדים" ואז מחליטים להישאר שם. בכך כמובן פוגעים גם בילד, גם בהורה השני וגם באפשרות שהתוצאה בהסכם הגירושין תהיה לטובתך.
כאשר קורה מקרה כזה, חייבים לדווח מיד למשטרה (רצוי באמצעות עורך דין משפחה) ובמידה ויש לאחד ההורים חשש סביר שההורה השני יפעל להוציא את הילדים מהארץ חייבים לפנות מיד אל עורך דין גירושין. שיגיש בקשה דחופה לצו עיכוב יציאה מהארץ לילדים.
במהלך 20 השנים האחרונות, בהן אני מייצגת ומלווה בהליכי גירושין עם ילדים טיפלתי כבר במקרים של חטיפת ילדים וניסיון לחטיפת ילדים, אני מבינה מה עובר עליך – ואני יודעת בדיוק איך לעזור לך.
פעולות מניעה שאני מבצעת לפני חטיפת הילדים
1. אני מוציאה צו עיכוב יציאה מהארץ גם לילדים וגם להורה המתעתד לחטוף.
2. אני פועלת ישירות מול שופט תורן (כן, גם בשישי בשעה 23:00).
3. אני מוציאה צו הרחקה להורה שיש חשש שיפעל להוצאת הילדים מהארץ.
בדיקה משפטית של היבטים כלכליים תציג לך כמה הרכוש והכספים שלך שווים
ומה תוכל לעשות כדי להשאיר אצלך כמה שיותר
* תקבל את המקסימום שמגיע לך
הפעולות שאני מבצעת לאחר חטיפת הילדים
- אני מלווה את ההורה הנפגע להגשת תלונה במשטרה.
- אני פונה בבקשה להשבת קטין חטוף (במצב בו הילדים נחטפו לישראל פונים לבימ"ש בישראל).
- אני פונה לרשות המרכזית להחזרת ילדים חטופים במשרד המשפטים בישראל.
- הרשות המרכזית להחזרת ילדים חטופים במשרד המשפטים נמצאת בקשר עם רשויות מרכזיות אחרות בעולם.
הרשות עורכת תיאומים בין משרדי הממשלה השונים המעורבים בתחום : משרד החוץ, משרד הפנים ורשויות הרווחה, בנוסף היא מתאמת בין משטרת ישראל ויחידת האינטרפול. עוד מטפלת הרשות גם בהיבט הפלילי של חטיפת ילדים על ידי הוריהם.
אמנת האג בנושא ילדים חטופים
אמנת האג העוסקת בנושא חטיפת ילדים באמצעות הוריהם נחתמה ב- 1980. האמנה מטפלת בהיבטים משפטיים אזרחיים בנושא חטיפה בין מדינות של ילדים קטינים (גילאי 0 – 16 שנים). אמנת האג אומצה על ידי מדינת ישראל בשנת 1991 בחוק אמנת האג (החזרת ילדים חטופים) התשנ"א-1991.
מטרתה של אמנת האג הינה לטפל משפטית בסוגיית החזרת ילדים שהוצאו או שלא הוחזרו בניגוד לחוק המקומי מהמדינה בה התגוררו באופן קבוע ולדאוג שיוחזרו למדינה ממנה הוצאו וכן להבטיח זכויות משמורת של שני ההורים על פי החוקים של מדינת הקבע.
חשוב לציין שאמנת האג מתבססת על יחס וקשר הדדי בין המדינות השותפות אבל מתייחסת רק להיבט אזרחי ולא להיבט פלילי. במשרד המשפטים יש, כאמור לעיל, מחלקה בינלאומית שמטפלת במקרים של חטיפות ילדים ובבקשות להשבת הילדים והיא אמונה גם על ההיבט הפלילי. יובהר, כי במידה ויש מקרה חריג שמתייחס לטובת הילד (כמו הזנחה מוכחת או אלימות שחווה מההורה השני) יש אפשרות שהילד לא יוחזר והכל בהתאם להחלטת בית המשפט הדן בכך.
איך למנוע חטיפת ילדים ?
אפשר לפנות לבית המשפט בהליך מזורז (במידת הצורך – דיון חרום עם שופט תורן וקבלת החלטה במעמד צד אחד) ולהוציא צו איסור יציאה לילדים מהמדינה ללא אישור של שני ההורים, שנמצאים בהליך גירושין עם ילדים. לכן, אם יש חשש לחטיפת הילדים שלך, עליך לפנות מיד אל עורך דין משפחה מומחה ומנוסה בחטיפת ילדים.