אלימות במשפחה תוך כדי הליך הגירושין
סיטואציה ראשונה היא מצב בו היחסים כל כך מחמירים בין שני הצדדים, עד שצד אחד מפנה אלימות כלפי הצד השני, אם על מנת לדכא אותו ואף להשפיל אותו ואם על מנת לנסות לשכנע אותו בדרך לא דרך לסגת מהדרישות שלו בהליך הגירושין.
בכל מצב של אלימות בעת הליך הגירושין, יש לידע באופן מיידי הן את עורך דין לענייני משפחה המייצג והן את רשויות החוק.
רשויות החוק יפנו אנשי מקצוע על מנת להרחיק את הצד האלים וידאגו להשיג בטחון עבור הצד המותקף ואילו עורך הדין כבר יידע כיצד לקדם את הליך הגירושין, על מנת למנוע הישנות של מקרים נוספים. בכל אופן אין לשתוק ויש להשיג עזרה- וכמה שיותר מוקדם כך יותר טוב.
לתאום פגישת ייעוץ אישית
* תקבל את המקסימום שמגיע לך
יש לך שאלות וחששות בנושא אלימות משפחה ?
בית המשפט לענייני משפחה הוציא צו הרחקה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה
כאשר אב התנהג באלימות כלפי ילדיו בשתי הזדמנויות וכאשר עלה מכלל החקירות בפני בית המשפט כי התנהגותו של האב אינה בגדר אירוע בודד אלא מהווה חלק צורת התנהגות בה משתמש האב כלפי ילדיו בחיי היומיום.
עקב ההחלטה שנתנה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה במסגרתה הרחיק כבוד השופט ויצמן את האב מבית המגורים לתקופה של למעלה מ- 30 יום קובע כבוד השופט ויצמן כדלקמן: אי אפשר למנוע התעמתות בין אב לבנו ולעתים התעמתות זו אף תכלול דחיפות פיזיות בסיטואציות כאלה ואחרות, אלא שהאירוע הנדון כלל מעשה והוא לקיחת הגיטרה החשמלית של הבן וניתוצה על רצפת החדר.
לאחר האירוע האלים בית המשפט ניתח את התנהגותו של האב והגיע למסקנה כי זמן קצר לאחר האירוע האלים הנ"ל נהג האב באלימות בפעם נוספת כאשר השחית עוגה שאפתה בתו לאחר שזו לא רצתה לשוחח עימו.
בית המשפט מציין כי מדובר באב המקפיד מאוד עם ילדיו ושאין בכוונתו לשים עצמו כפטרון וכ"מחנך על" של האב. יחד עם זאת קובע בית המשפט כי כאשר מצרפים את האירועים החריגים הנזכרים לעיל עם התנהגותו הקפדנית של האב כלפי ילדיו כגון: חלוקת עונשים בלתי סבירים לילדים כאשר אין הם עושים כרצונו דוגמת סגירת שיבר המים כאשר הבנות מתקלחות לאחר השעה 11 בלילה או עקירת דלת חדרן כאשר הן הרעישו בשעת לילה "מקבלים אנו תבשיל קלוקל שאין אנו יכולים להמשיך ולהתיר את בישולו".
בית המשפט מפנה את הצדדים לשרותי הרווחה ואף מבקש את המלצת שרותי הרווחה לגבי האפשרות להרחיב את צו ההרחקה לתקופה של שלושה חודשים. כמו כן מבקש מבית המשפט המלצות משרותי הרווחה לגבי האפשרות להציב תנאים לגבי חזרתו של האב לביתו לאחר תקופת ההרחקה בקבלת טיפול או הדרכה.
יש לך חששות לגבי אלימות במשפחה בהליכי גירושין?
הליך גירושין יכול לעבור על מי מנוחות, יחד עם זאת לא חסרים מקרים בהם שני הצדדים דרוכים האחד מול השני ועל כן העניינים יכולים לצאת משליטה, להפר קווים אדומים ואף להגיע למחוזות של שקרים ואף אלימות. כאשר מדובר על אלימות במשפחה בעת גירושין, יכולים להיות לכך כמה וכמה פנים, ניתן למצוא מגוון מצבים בעייתיים הנוגעים לכך.
סיטואציה קיימת במהלך חיי הנישואין
סיטואציה בה בן הזוג שמבקש להתגרש אכן סובל תקופה ארוכה מסוג כלשהו של אלימות, (פיזית, מינית, מילולית), או שאחד מהילדים של בני הזוג סובל מכך. אם זה המקרה ראשית יש לעדכן את רשויות החוק ולהשיג צו הרחקה ושנית יש לעדכן את עורך הדין שמטפל בהליך.
תלונת שווא על אלימות במשפחה
תלונת שווא היא עוד היבט של אלימות והליך גירושין, ניתן למצוא כי בעת גירושין לא פעם מומצאים סיפורי כזב על אלימות וזאת על מנת להטות את הכף, לשפר את תנאי ההסכם, לזרז את השפיטה בנושא.
יש לדעת כי מדובר על צעד שלא ייעשה, גם אם המצב בין בני הזוג קשה אין להמציא מקרה של אלימות במשפחה – מדובר בעבירה שיש לה משמעויות משפטיות חמורות. ככל שמדובר באלימות במשפחה, מומלץ ליצור קשר עם עורך דין פלילי.
כמו-כן יש לדעת שברגע שמעלילים, נכנסים להליך של חקירות ובדיקות, נדרשים להזמין עדים וכדומה – כך שאם הסיפור אינו אמיתי, הוא עשוי להיחשף ומכאן שפני הדברים עשויים לשחק לרעת המלעיז. הדבר החמור ביותר הוא כי ברגע שממציאים תלונות כזב על אלימות לכאורית נפגעים הילדים.
לסיכום, כאשר מופעלת כלפי אחד מבני הבית האישה או הילדים אלימות רגשית מצד הבעל/האב רצוי לפנות לבית המשפט לענייני משפחה על מנת לגרום להרחקת האב/הבעל.
מובן כי הרחקתו של האב יכולה לגרום למשבר גדול אצל בני המשפחה, אך גם מאפשרת פתיחת דף חדש עבור המשפחה תוך פניה לגורמים הטיפוליים הרלוונטיים אשר עשויים לסייע בידי המשפחה לנהל חיים סבירים.
רוצה לקבל את המקסימום שמגיע לך?
מלא את הטופס מתחת לסרטון
וקבל גישה לסרטון הדרכה
שיראה לך איך לקבל את המקסימום
שמגיע לך בהסכם גירושים
ת: תלונת שווא יכולה להיחשב כלשון הרע , אז זכאי הנפגע לפיצוי כספי במסגרת תביעת נזיקין.
ת: ישנם מקרים בהם יש מקום לתבוע פיצוי נזיקי בשל תלונת שווא. על פי חוק העונשין, תלונת שווא היא עבירה פלילית.
התשובה המפורטת נמצאת באתר.
ת: יש לפנות לייעוץ משפטי של עורך דין לגירושין, על מנת שיפעל להפרכת האשמת השווא וסגירת התיק במשטרה. במקביל, ידאג הוא לזכויות הלקוח בהליך הגירושין.
כתבתי בהרחבה על כך במאמר, כנס עכשיו!
ת: יש לבחון את הדברים בכל מקרה לגופו ולפני קבלת החלטה, מומלץ להיוועץ עם עורך הדין המייצג. מידע חשוב נוסף נמצא עבורך באתר.